Маючи будинок у селі, варто відзначити такий фактор як великий приріст трави, та велику кількість падалиці (яблука, грушки та і.). Саме це і підштовхнуло жителя с. Раковець, Мурнікова Павла, зайнятись сільским господарством, а саме розведенням ветнамських свинок, адже влітку 80 % раціону – різнотрав'я, у тому числі засмічене, молоді гілки
чагарників, падалиця фруктових дерев, кабачки, гарбуз, ряска, а 20 % раціону
доводяться на зерно відходи.
Тварини легко переносять європейські зими, мають
поступливо добрий характер, розумні. По розмірам компактні, що дозволяє тримати
їх в невеликих приміщеннях, а у фермерських господарствах по декілька свинок в
одному верстаті .
При правильному годуванні та утриманні свині не
хворіють і володіють стійким імунітетом до різних хвороб. Проте дуже чутливі до
протягів . Тому приміщення, де містяться тварини, сухі і теплі . Навесні, літом і осінню їх можна випасати, оскільки вони
люблять свіже повітря і зелену траву і із задоволенням «загоряють» на сонечку.
Але потрібно пам'ятати, що свинки легко перегріваються, і необхідно подумати
про низьку ємність з водою, де вони могли б охолодиться. У нас вони весь теплий
період годуються виключно на пасовищі, отримуючи трохи висівки зранку та
ввечері.
За відсутності пасовищ хорошим кормом є будь-яка
трава, коренеплоди, гарбуз, які згодовуються з кормами тваринного походження. Взимку вводиться обіднє годування (наприклад по 1-2
качани кукурудзи). Замість трави їм даються кабачки і дрібно молоте сіно. Але
кукурудза і овес небажані при беконній відгодівлі, оскільки вони сприяють
відкладенню жиру . Вживання їх обмежується 10 % від загальної кількості
комбікорму .
Варто відзначити той факт що свинки багато рухаються, у теплий період на пасовищах, що призводить до зменьшення кількості жиру, і небиранню м'яса.
Вага дорослої в'єтнамської свинки до 110 кг, набирається за 9-10 місяців. Молодняк починають
забивати з 6-7 місяців у міру потреби в м'ясі . Свинки їдять небагато без
зниження ваги, тому тримають їх живими до потреби власника у м’ясі.